Kaip sukurti savo NFT?

Nesvarbu, ar esate žinomas menininkas, ar podcast‘ų iš namų virtuvės kūrėjas – jūs galite sukurti savo NFT (liet. nekeičiamą žetoną). Na, būkime realistai: turbūt pirmasis Jūsų kūrinys nebus vertas 69 milijonų, tačiau reikia nuo kažkur pradėti. Paruošėme trumpą NFT kūrimo gidą.

Trumpai apie NFT

  1. NFT yra duomenų vienetas, saugomas skaitmeninėje erdvėje, vadinamoje blockchain.
  2. Jis gali būti perkamas, parduodamas ar mainomas – visai kaip kriptovaliutos.
  3. Autoriams tokie žetonai gali būti puikus būdas apsaugoti skaitmeninį turinį.
  4. Nekeičiami žetonai gali tapti atitikmeniu tradiciniam meno kolekcionavimui.
  5. Brangiausias NFT pasaulyje (kol kas) buvo parduotas už 69 milijonus JAV dolerių.

5 žingsnių gidas, arba Kaip tapti NFT kūrėju

1.    Kažką sukurkite (obviously)

Iliustracija, avataras, awesome įrašas Twitter, garso takelis ar tinklalaidė – NFT kūrimas prasideda nuo skaitmeninio failo sukūrimo. Jei jau esate žinomas menininkas, NFT jums tikrai gali praversti, nes galėsite kontroliuoti visą procesą: nuo sukūrimo, iki pardavimo. Nepamirškime ir komisinių, gaunamų už jau parduoto NFT kiekvieną panaudojimą.

kaip sukurti savo nft
Viskas prasideda nuo idėjos. Iliustracijoje - CryptoPunks
isigykite kriptovaliutos
Norėdami pradėti NFT kelionę įsigykite kriptovaliutos

2.    Įsigykite Ether kriptovaliutos

Jau išsirinkote ką norite parduoti? Metas įsigyti kriptovaliutos. Paminėtina, kad NFT galite kurti naudodami skirtingus blockchain, tačiau skaitmeninio menopasaulyje populiariausia ir plačiausiai naudojama yra Ethereum kriptovaliuta.

NFT kaldinimas (angl. minting) gali kainuoti (rastais duomenimis nuo 70 iki 100 dolerių), todėl jums prireiks Ethereum piniginės (pavyzdžiui,MetaMask) su Ether kriptovaliuta. Jei nuspręsite tai daryti per OpenSea platformą, šis procesas nieko nekainuos, bet tam, kad susikurtumėte paskyrą, vis tiek reikės Ethereum piniginės.

viena populiariausiu nft platformu yra OpenSea
OpenSea yra viena populiariausių NFT platformų

3.   Pasirinkite pardavimo platformą ir susikurkite joje paskyrą

Turime meną,turime piniginę, todėl metas išsirinkti pardavimo platformą. Turbūt žymiausia yra OpenSea – ja naudotis galima nemokamai ir kelti savo kūrinius ten gali visi. Kai kuriose kitose platformose  turinys yra moderuojamas, todėl gali nepavykti įkelti savo skaitmeninio meno. Jei nepatinka OpenSea, pasidomėkite Mintable ir Rarible.

4.   Paverskite kūrinį į NFT

nft rinkai tendencijos yra labai svarbu
NFT rinka labai seka tendencijas

Metas padaryti tai, dėl ko čia ir susirinkome – paverskime savo skaitmeninį failą į NFT. Čia jau vienas paprasčiausių žingsnių, nes tereikės naudojamoje platformoje paspausti Create mygtuką ir pradėti NFT kaldinimo (angl. minting) procesą.

Alio valio,sveikiname sukūrus savo pirmąjį žetoną (angl. token)!Tuomet reikės pasirinkti ar parduodate šį NFT aukciono būdu ar už fiksuotą kainą, nustatyti komisinį mokestį už pirmą bei visus kitus būsimus šio nekeičiamo žetono pardavimus ir t.t.

5.   Laukite pirkėjo

Šis, paskutinis, žingsnis jau mažai priklauso nuo jūsų, nes NFT pasiūla yra milžiniška, bet jei vis dėlto pavyks, minėta OpenSea platforma už kiekvieną pardavimą ima 2,5% mokestį.

 

Lietuviai NFT kūrėjai

Ne tik CryptoPunk ar Bored Apie Yacht Club yra verti dėmesio. Pateikiame sąrašą lietuvių NFT kūrėjų, o besidominčius kviečiame įstoti į NFT Lietuva bendruomenę.

Greta Brat - https://linktr.ee/gretabrat

IvonaTau - https://ivonatau.com/lnk

Violetta - https://linktr.ee/ViolettaMelnikova

Ruslan Bolgov - https://linktr.ee/ruslan_bolgov

On Thin Ice - https://twitter.com/oonthinice

cup_of_mars -https://www.instagram.com/cup_of_mars/


Suprantame, kad vien gido gali neužtekti, todėl kviečiame žiūrėti šį video:

Spustelėdami „Sutinku“ sutinkate, kad jūsų įrenginyje būtų saugomi slapukai, kad pagerintumėte svetainės naršymą, analizuotumėte svetainės naudojimą ir padėtumėte mūsų rinkodaros pastangoms. Norėdami sužinoti daugiau informacijos, peržiūrėkite mūsų privatumo politiką.
webflow particles.js