Investavimas į NT

Intro

Mes labai mėgstame investuoti į NT. Tai atrodo ganėtinai lengva. Ir daugeliui žmonių patikimiausia investicija. Yra dalis žmonių, kurie rekomenduoja investuoti tik į akcijas/ETF/įvairius fondus, bet ne į NT. Trumpai aptarsime pliusus ir minusus abiejų investicinių "įrankių"

Akcijų privalumai

1. Istoriškai didesnė grąža nei NT. (10% vs 5%). Galime ieškoti įvarių pavyzdžių, kurie tam tikrais laikotarpiais ir tam tikrose šalyse parodys kitus skaičius, tačiau ilgalaikiu laikotarpiu grąža bus panaši į istorinę.

2. Likvidumas. Akcijas/Fondus dažniausiai galime parduoti per kelias minutes.

3. Investuoti galima mažomis sumomis ir nuolat papildyti savo investicinį portfelį išskaidant riziką dėl netinkamo laiko investicijai (t.y. kai investuojama didelė suma pačiame aukščiausiame taške)

4. Galima parduoti dalį investicijų, jeigu prireikia finansų.

NT privalumai

1. NT kainos daug mažiau reaguoja į tam tikrus rodiklius nei akcijos. Pvz 2020 metais akcijos turėjo keletą labai sunkių laikotarpių (kritimų), o NT į tai galima sakyti mažai sureagavo (ypač jei kalbame apie gyventojų NT Lietuvoje).

2. Puikus būdas turėti pasyvias pajamas iš NT nuomos.

3. Gera priemonė nuo infliacijos.

4. Lengvai suprantamas investicinis įrankis.

Manome, jog investuoti reikia į NT ir Akcijas (ETF/Fondus), tokiu būdu išskaidant riziką. Tačiau į NT investavimą galima būdavo eiti tik su ganėtinai didelėmis sumomis. Dabar rinkoje situacija keičiasi ir atsiranda įmonių, kurios siūlo investuoti į NT mažomis sumomis. Viena tokių kompanijų yra Röntgen

Artimiausiu metu pamėginsiu investuoti naudojantis jų platforma ir pasidalinsiu nuomone.

O tu savo ruožtu pasidalink, kokie tavo nuomone yra pliusai/minusai investuojant į vieną ar kitą (aukščiau paminėtą) instrumentą.

Spustelėdami „Sutinku“ sutinkate, kad jūsų įrenginyje būtų saugomi slapukai, kad pagerintumėte svetainės naršymą, analizuotumėte svetainės naudojimą ir padėtumėte mūsų rinkodaros pastangoms. Norėdami sužinoti daugiau informacijos, peržiūrėkite mūsų privatumo politiką.
webflow particles.js